от -

Точно една година измина, откакто събрахме багажа си и казахме “Сбогом!” на София. Запленени от красотата и спокойствието на Родопите, на 15 май 2015 година се преместихме в планинското градче Ардино. И заживяхме…

През тази една година имахме възможност да посетим някои невероятни кътчета из България, останали встрани от неконтролируемото модернизиране, характерно за XXI век. Бихме искали повече хора да усетят очарованието на дните, прекарани далеч от големия град. Да забавят темпото и да се докоснат до красотата на природата. Да чуят мислите и сърцето си.

Вече ви разказахме как станахме доброволци в родопското селце Киселчово. И ви поканихме на „Бардово Бърдо Фест“ – събитие, посветено на безценните спомени от едно време. Както виждате, с нашите приятели от “Артел 13” – Киселчово ни свързват толкова много неща! Ала най-важното е, че имаме едни и същи възгледи за понятията “щастие” и “почивка”. Ето защо решихме да направим мъничка изненада за някой от нашите читатели…

От 25 до 31 май 2016 година се включете в нашата игра “Спокойствие в сърцето на Родопите”, за да спечелите уикенд за двама в “Артел 13” – Киселчово през юли или август, който включва участие в ателие! Посетете приказното планинско село и се потопете в един напълно нов свят!

За да участвате, е нужно да направите само две неща…

  1. Споделете любимата си статия, публикувана в Urbex.bg, в своя Facebook профил. Важно е постът да бъде публичен (до датата трябва да има малък символ, наподобяващ планета), за да можем да го видим!
  2. Изпратете e-mail с тема “ИГРА” и линк към публикацията във Facebook профила ви на contact@urbex.bg! Включете в своето електронно писмо трите си имена, защото на написаното във Facebook не може да се вярва…

Кликнете върху датата на своята публикация (намира се под името ви) и чак след това копирайте линка, за да ни го изпратите по e-mail!

screenshot

Печелившият ще бъде изтеглен на случаен принцип на 1 юни 2016 година. В същия ден ще обявим името му публично във Facebook страницата на Urbex.bg и ще го уведомим посредством e-mail.

ВНИМАНИЕ! До 5 дни от обявяване на печелившия той трябва да посочи кога би желал да се възползва от наградата си, както и кого ще вземе със себе си! В противен случай наградата ще бъде предоставена на друг участник.

Ето какви са планираните ателиета в “Артел 13” за юли и август…

1-3 юли

Вкусно ателие

Гюзлеме, пърленки, колаци, марудници… Ще можете ли да забъркате тестото? Ще можете ли да точите на паралията? Ако не умеете, ще се научите. А удоволствието от ръчната изработка на традиционни вкусотии е несравнимо!

8-10 юли

Ателие керамика

Ще забъркате глината със собствените си ръце, ще й дадете енергия от душата си, ще усвоите някои майсторски тайни и ще опечете своето творение. Усвоете тънкостите на работата с глина, за да откриете нови неща за понятията “търпение” и “сръчност”!

15-17 юли

Плетене с борови иглички

Знаете ли за какво се използват боровите иглички? За сладко! А освен това? С тях може да се плете! След като посетите тематичното ателие, ще можете съвсем сами да си направите прекрасно произведение на изкуството. Звучи примамливо, нали?

22-24 юли

Ателие за глезли и красавици

Поглезете тялото си с масаж, научете се да се гримирате професионално и си подарете фотосесия, която ви показва в най-прекрасната светлина!

5-7 август

Ателие за пътешественици и откриватели

Екипът на Urbex.bg чрез думи и снимки ще ви разкаже що е то урбекс туризъм, по какъв начин изоставените сгради биха могли да подпомогнат съживяването на малките населени места в България и кои са най-впечатляващите урбекс обекти у нас, които си заслужава да видите, преди да станат жертва на разрухата. Освен това, ще имате възможност да посетите два уникални урбекс обекта – Агушевите конаци в село Могилица и храм “Св. Троица” в село Кремене!

12-14 август

Акварел и илюстрации с Ромина Беневенти

Популярната италианска илюстраторка на детски книги ще ви покаже някои от любимите си техники и ще ви разкаже как развива стила си, къде открива вдъхновение и по какъв начин постоянно разширява границите на въображението си.

19-21 август

Ателие за сирене и моцарела

Обичате ли сирене? А моцарела? Научете се как да си приготвяте тези млечни продукти у дома, за да сте сигурни какво консумирате! Нали знаете – има ли желание, има и начин…

Гарантираме ви, че престоят в Киселчово ще ви хареса!

Ще спите в 100-годишна къща, мераклийски обзаведена и потънала в тишината на малкото планинско селце…

l

Ще хапвате невероятни вкусотии три пъти дневно и ще пиете чай или кафе, колкото и когато си поискате…

P1060239 (2)

Ще усвоите нови умения и ще срещнете нови приятели…

_DSC0046

Прочетете Официалните правила за участие в играта “Спокойствие в сърцето на Родопите”. И участвайте още сега!

За да следите отблизо какви ги вършим, ни последвайте във Facebook и Instagram!

Сподели

Още от На път

Стръмната пътека оформяше остри завои, а вълнението ми нарастваше – знаех, че приближаваме Дяволския мост! Въпреки че гъстите клони на дърветата не ми позволяваха да…

Железопътната линия между гарите Септември и Добринище е едно от големите достижения на българската инженерна мисъл и символ на упоритост и трудолюбие. Обожавано и  мразено…

Има два типа хора. За едните старите вещи са “боклуци”, а за другите – “скъпоценности”. Тъй като изпитваме силни симпатии към предметите от миналото, които…

Екзотиката на Изтока, модерността на Запада и дългогодишната смесица от различни влияния и култури са превърнали Макао в магично кътче. Полуостровът се намира в непосредствена…