от -

Припомнете си вечерите край огъня, вкуса на бабините манджи и очарованието на песните, изпълнени под звездите! Заведете децата си в света на игрите от едно време и им покажете, че могат да се забавляват без интернет и високотехнологични джаджи! Посетете закътаното родопско селце Киселчово, за да изпитате невероятни емоции по време на “Бардово Бърдо Фест”!

Фестивалът е с вход свободен и ще се проведе между 28 и 31 юли на поляната над село Киселчово (община Смолян). Неговата тема е “Спомени от едно време”. Фестивалът е организиран от “Артел 13” със съдействието на Urbex.bg и специалното участие на барда Краси Йорданов.

Много от нас са прекарвали ваканциите си на село. Ваканции, изпълнени със свобода, чист въздух и забавления, за които са необходими само две неща – време и въображение. “Бардово Бърдо Фест” ще припомни тези безгрижни дни на възрастните и ще даде възможност на децата да създадат свои собствени спомени от игрите на село.

Развлеченията сред природата са основен акцент на фестивала, затова и детските кътове ще са обособени на поляната. Детската програма ще включва състезания и игри на народна топка, стъклени топчета, ластик, федербал, “Не се сърди, човече!”, “Дама”, “Домино”, “Стражари и апаши”, “Кър” и много други. Разбира се, всеки възрастен, запазил детското в себе си, също би могъл да се включи в игрите!

Що се отнася до хапването, освен традиционните ястия като родопско чеверме, пататник и пареник, менюто по време на “Бардово Бърдо Фест” ще включва и много вкусотии от едно време – пълнена чушка със сирене, филия с лютеница, мекици, циганска баница, яйце на вестник, питка “Мечка”, домашен сладолед, лимонада и други.

По време на “Бардово Бърдо Фест” ще звучат китарите на някои от най-популярните съвременни бардове. Те ще изпълняват свои песни, но и ще припомнят мелодиите на младостта – под звездите и край огъня. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат дует “Ша Ша”, “Замунда банана бенд”, дует “Морски струни”, “3 о’ СТАВА”, Емил Ангелов, Даниела Пенева и Румен Спасов, Митко Динев, дует Светлана и Атанас Стоянови, Виктор Макаров.

"Бардово Бърдо Фест" плакат

Гостите ще бъдат настанявани в…

базата на “Артел 13”

…в някои от селските къщи

…в място за къмпингуване, създадено специално за фестивала

Посетителите сами ще поемат разходите за път, храна, нощувки в “Артел 13” и къщите от селото. За палатковия лагер няма да има такса.

Желаещите да резервират стая в базата на „Артел 13“ или в селска къща могат да го направят на artel13.kiselchovo@gmail.com!

За повече информация посетете страниците на “Бардово Бърдо Фест” в уебсайта на “Артел 13” и във Facebook! А ако имате въпроси относно “Бардово Бърдо Фест”, пишете на artel13fest@gmail.com!

Сподели

Още от На път

Българското Северно Черноморие обикновено остава малко встрани от суетата и глъчката на южните ни морски курорти и все още е сравнително непознато за голяма част…

Малко са нещата, които съм сигурна, че ще помня винаги. Датата 25.04.2015 г. е сред тях. Първият ми ден като безработна. Първият ден от толкова…

Влечението ни към Родопите е неудържимо и тъкмо тази част от България познаваме най-добре от всички. В него има безброй възможности за туризъм и дори…

Познавам един англичанин, който снима с лентов фотоапарат и винаги има план. Или поне така си мисли… Планът му беше да ни дойде на гости…