от -

Научно-техническият прогрес е един бездънен контейнер, постоянно бълващ най-добрите образци на световната инженерна мисъл. Тази мисъл обаче както всяка друга има своите добри и лоши дни, но шило в торба не стои и… твори ли твори!

Ето как редом с многото наистина гениални творения на бял свят се появяват и някои не толкова адекватни на реалността джаджи, които будят истинско недоумение сред ползуващите ги.

Разбира се, почитателите на излетите сред дивата природа също не сме застраховани срещу необуздания порив на нечий творчески ум, ето защо понякога ни се налага да използваме изделия като…

Каишката за клякане

каишка за клякане

В природата, както знаем, тоалетната е навсякъде около нас, но досадното изтръпване на коленете е способно да развали и най-романтичния миг на усамотение. Спецификите на неприятната проблема са щателно анализирани от стотици научни светила по цял свят, но тези, на които се е отдало да намерят решение, са единици.

Създателите на каишката за клякане „Squat Strap“ съчетават полезното с приятното и така на бял свят се появява едно удобно за използване приспособление, което едновременно облекчава вас и вашите стави, а освен това разполага и с ергономична закачалка за тоалетна хартия. Безценно!

Сгъваемата бъркалка

сгъваема бъркалка

Ето едно приспособление, без което излетът ви сред природата просто не би бил същият! Все пак сгъваемата бъркалка е точно толкова необходима за туриста, колкото водата за рибата! Затова, ако не искате да ви вземат за балъци, побързайте да се снабдите с едно такова… нещо.

Със сгъваема бъркалка в ръце пред вас се откриват безброй нови възможности. Вие не просто ще можете (най-после) да разбъркате манджата си, но след като приключите свещенодействието ще можете да сгънете бъркалката! А когато решите да я приберете в раницата си, можете да хвърлите на своите спътници един пренебрежителен поглед тип “Клинт Истууд се готви стреля”.

Ултимативното мултифункционално швейцарско ножче

швейцарско ножче

Учените до ден днешен не могат да се изкажат единодушно по въпроса какви са малкото елементи, които това мултифункционално изделие не притежава. Към момента е установено само, че от комплекта със сигурност отсъстват шлемът на Дарт Вейдър и трамвай 22.

Това обаче не бива да ви отчайва защото вграденото в ножчето лотарийно талонче ви дава шанса с едно тръкване да спечелите някой от двата липсващи артикула, както и чисто нов апартамент в Смядово. В този ред на мисли ергонимчността на тухла четворка, която въпросният продукт притежава, със сигурност ще ви послужи, ако решите да остъклите балкона на новопридобития си имот.

Шапката за сафари с вграден вентилатор на слънчеви батерии

шапка за сафари

В големите жеги наличието на сянка не е достатъчно, за да се разхладите. Нужен е и малко вятър. Но как да си осигурим движението на въздушните маси, когато те просто не искат да помръднат? Отговорът е – с шапка с вграден вентилатор.

Не знаем дали това чудо на технологиите наистина е способно да ви предпази от високите температури, но е повече от ясно, че в екстремни ситуации можете да го използвате и като миниатюрна спасителна лодка, ако го обърнете наопаки. Колкото до аутлукинга на настоящия аксесоар – той е силно повлиян от съвременните тенденции при скандинавския дизайн и по-специално от творчеството на популярния шведски дизайнер Карслон Койтоживеенапокривсон.

Спалният чувал с крайници

спален чувал

Очевидно е, че създателите на SelkBag са ветерани от много безсънни нощи, прекарани в тесните търбуси на конвенционалните спални чували. Затова никак не е чудно, че тяхното творение е призвано да се пребори с част от неудобствата на спането на открито.

Сред качествата на този продукт са вентилационни отвори за регулиране на температурата, удобни джобове на кръста и подсилени ходила, позволяващи на страдащите от сомнамбулизъм да бродят на спокойствие, без да нарушават съня си. Всичко това с комплиментите на космонавтите от МКС, които с трепет се надяват един ден вместо с непрактичните си скафандри да бъдат снабдени с по един такъв чувал.

Последвайте ни във Facebook и Instagram за още тъпотии!

Сподели

Още от Екипировка

Проучването на останките от изоставени сгради е любопитно занимание, даващо възможност на запалените по него да се докоснат до изгубения свят на миналото. За да…

Независимо дали се отправяте на двудневен преход сред природата, или на двуседмично пътешествие до друга държава, пред вас вероятно стои един и същи въпрос, непреодолим…

За мен, като човек, прекарващ голяма част от времето си в провиране из руините на изоставени сгради, по чиито подове дебнат какви ли не стъкло-пиронести изненади, или…

Мъдрите хора казват, че половината си живот прекарваме в леглото, а другата половина – в обувките си. Затова е важно да не правим компромис с…