от -

През последните години хората сякаш започнаха да стават все по-зависими от своите вещи, може би защото чрез тях компенсират друг вид липса. Стремежът към материално притежание винаги излиза от контрол, когато в емоционалния свят на индивида са се натрупали твърде много целенасочено пренебрегвани проблеми.

Откакто напуснахме работа и заживяхме в Родопите, се научихме да побираме всичко необходимо в една раница. Независимо с какъв тип туризъм се занимавате, е изключително важно и вие да усвоите това изкуство. Когато се отправяте на път, винаги взимайте със себе си само най-важното!

Това важи в пълна сила и за практикуването на урбекс туризъм. Посещаването на изоставени сгради например е придружено със специфични дейности, които правят носенето на огромна раница, пълна с хитри джаджи за оцеляване, просто невъзможно.

Четохте ли нашето интервю с 31-годишния Джон от Франция, посетил до момента десетки изоставени сгради, пръснати по целия свят? Идвал е дори в България, за да посети паметника на Бузлуджа, както и други урбекс локации в страната ни. Фотографът с огромен опит в снимането на потънали в забвение обекти сподели пред екипа на Urbex.bg, че Дом-паметникът на партията силно го е впечатлил със своя футуристичен дизайн и огромни размери.

Освен за фотография и урбекс, с Джон си поговорихме и за екипировката, която той използва. Вижте какво носи задължително със себе си по време на своите посещения на изоставени сгради, независимо в коя държава се намират те…

Каква екипировка използваш за своите урбекс приключения?

Опитвам се да бъда максимално лек, тъй като често ми се налага да прескачам стени и огради, за да се добера до някой обект.

Нося само раницата с фотоапарата си, в която слагам още няколко полезни неща като челник и сълзотворен газ (човек никога не знае какво го очаква…).

Освен това, винаги нося стабилни обувки и дебели панталони. Отказах се от шортите, след като минах през едно-две полета с коприва и къпини…

Урбекс фотографи

Каква фотографска техника използваш?

Имам Canon 5D със следните обективи: 14 mm, 35 mm, 24-105 mm, 70-300 mm, дистанционно и невероятен статив на Manfrotto.

Разберете и каква е задължителната урбекс екипировка според нашия екип. Искате ли да добавите нещо? Пишете ни във Facebook страницата на Urbex.bg!

Сподели

Още от Екипировка

Всички знаем, че у нас времето е непостоянно като придричива девойка в разцвета на своята младост. През зимата ни изненадват снеговалежи, през лятото – дъждове….

Може и да не сте се замисляли, но животът на пътуващия фотограф никак не е лек. Неговата професия е толкова тежка, че дори зеленият гигант…

Ако сте любители на планинските преходи и някога сте хващали мачете, знаете колко безценен помощник може да бъде то. Благодарение на него ще преминете и през…

Независимо дали се отправяте на двудневен преход сред природата, или на двуседмично пътешествие до друга държава, пред вас вероятно стои един и същи въпрос, непреодолим…